Muž a žena

Muž a žena ako pár, muž a žena ako zamestnávateľ a zamestnanec, muž a žena ako sused a susedka, muž a žena ako rodina, muž a žena ako nejaký známy. To všetko existuje a funguje. Ale čo muž a žena ako priatelia?

Existuje skutočné priateľstvo medzi mužom a ženou? Vraví sa- láska vychádza z priateľstva. No čo ak priateľstvo stroskotá práve na tom, že jeden z priateľov chce niečo viac? Aké priateľstvo môže medzi mužom a ženou fungovať?

Človek niekoho stretne. Ten niekto je zaujímavý, vyzerá dobre, dá sa s nim slušne porozprávať… Dohodnú si možno stretnutie, možno si len vymenia telefónne čísla a tak to začína. Nejaké to stretnutie, nemusí byť vôbec vo dvojici, druhé stretnutie, tretie, desiate… Dvaja ľudia, ktorí sa stretávajú, už sa poznajú, vymieňajú si názory, skúsenosti, zážitky. Všetko funguje, a to až do doby, keď si jeden povie alebo zistí, že z daného priateľstva vzišla láska. Je nám spolu super, tak prečo to neskúsiť ako pár? V tom lepšom prípade tak cítia obaja a všetko môže krásne skončiť. Iný príbeh je, pokiaľ sa zaľúbi len jedna strana. Čo ďalej? Zveriť svoje city tomu druhému a riskovať tak vybudované priateľstvo alebo žiť naďalej s pocitom, že je lepšie ak nikto nič nevie?

Pokiaľ má človek fungujúci vzťah, tak priateľov zrejme ani nehľadá a pokiaľ aj nejakých nájde, nikdy s nimi nestrávi toľko času, aby z toho vzišlo nejaké veľké priateľstvo, z ktorého by časom mohla vzísť láska. Veď má predsa partnera, s ktorým trávi všetok voľný čas a na ostatných tam veľa času a miesta niet.

Tak ako je to naozaj s priateľstvom medzi mužom a ženou? Môže ísť žena s mužom na večeru alebo do kina bez toho, aby jeden z nich nemal postranné úmysly?

Pridaj komentár