Nikto nezotrie slzy tak dobre, ako ten, čo ich spôsobil.

Dnes som narazila na tento citát:

Nikto nezotrie slzy tak dobre, ako ten, čo ich spôsobil.

A musím povedať, že ma neskutočne nadchol. Stále v ňom hľadám akýsi skrytý význam.

Veď už je to raz tak, pokiaľ nás niekto sklame, tak si v danej chvíli želáme, aby sme toho človeka  nikdy viac nemuseli vidieť. Sme zničený a ubolený, pretože sme sklamaný. Sklamaný človekom, ktorému sme plne dôverovali, ktorému sme verili a on nás sklamal… Ako je možné pripustiť, aby osoba, ktorá naše slzy zapríčinila, ich mohla aj zotrieť ??? Ako sa to dá a dá sa to vôbec ? Alebo je to len ilúzia?

Ale čo taká mama??? Koľkokrát sklame dieťa svoju matku alebo celkovo rodičov a tí sú schopní to svojim deťom odpustiť. Práve preto, že sú to ich deti. Práve preto, že ich neskutočne milujú. Je toto láska?

Láska medzi mužom a ženou, kde je jeden ochotný tomu druhému čokoľvek odpustiť ? Aký by bol svet, keby to naozaj tak bolo? Lepší, krajší, pokojnejší? Alebo by si človek povedal, ach, nech urobím čokoľvek, on/ona mi to tak či tak odpustí… Je toto láska?

Ak nás niekto sklame, berme to ako lekciu od života a skúsme v tom nájsť niečo, čo nám to dalo, čo sa skrz toto sklamanie môžeme naučiť  a ako nás to môže posunúť ďalej.

Túto moju úvahu ukončím ďalším citátom, ktorý by nás mal tiež denne sprevádzať… Možno by bol svet hneď iný…

Pomstou šľachetného srdca je odpúšťať.

Pridaj komentár